Wil je in de zomer genieten van prachtige bloemen en een scala aan zoemende bijen en fladderende vlinders? Begin dan nu alvast met zaaien, want maart is dé zaaimaand.
Met geraniums op balkon of terras ben je verzekerd van zo’n 5 à 6 maanden bloemen. Het voorjaar is het moment om ze buiten te zetten. Geraniums zijn vanaf april verkrijgbaar bij onder meer tuincentrum en bloemist.
Een zoutarm dieet lijkt best lastig. Met een snufje zout maken we veel eten op smaak. Wij geven je tips om je eten toch smakelijk te maken zonder zout.
Een heerlijke Provençaalse stoofschotel zonder zout maar met veel verse kruiden. Het kost even tijd, maar je zet dan ook een zoutarme streling voor de tong op tafel!
Naober-journalist Mirjam Enzerink realiseerde een langgekoesterde droom. Samen met haar man en een bevriend stel bouwde ze een nieuw huis op een groene plek. Een terugblik op een bijzonder proces met oude en nieuwe naobers.
In een samenwerking van eigenaren van particuliere tuinen in de grensstreek openen op 23 juni en 29 september 2024 zes bijzondere bloemrijke landschappelijke parken en (moes-)tuinen hun poorten voor bezoekers.
Haal het voorjaar in huis met tulpen! Op onze Pinterestpagina hebben we allerlei leuke ideeën verzameld om de tulpen eens op een andere manier in de vaas te zetten. Zoals deze tip om de tulpen in een bolvaas te buigen.
‘Acht jaar geleden was hier niks, behalve een harde bodem zonder leven’, vertelt de Betuwse fruitteler Gerrit Verweij De Geus. Op aanraden van een biologische teler is hij gestopt met kunstmest.
Ze zijn overheerlijk en prijken op menig borrelplankje: rauwe ham. Van Serranoham tot aan Ardennerham, Ibericoham en de Prosciutto di Parma, ofwel Parmaham. We lusten ze rauw. Maar wat zijn de verschillen?