De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
We blijven nog even in vakantiesferen met deze zalm met appeltjes uit Normandië. Gebakken of gegratineerde aardappelen smaken heerlijk bij dit gerecht.
Heb jij de Hollandse Nieuwe al geproefd? Dit jaar is de haring dikker en vetter dan voorgaande jaren. "Je kan de zee als ware nog proeven." Een heerlijke traktatie.
Zomers genieten kan met dit overheerlijke barbecuerecept met gegrilde ribeye en chimichurri. Dit botermalse stukje vlees komt uit de rib van het rund. Op de barbecue krijgt het een heerlijke volle grillsmaak
Wederom een heerlijk recept van Eric van Det (ROOST Buitenkoken): Steak & Risotto met prei & bosui. Uiteraard kun je dit recept ook in je eigen keuken bereiden. Maar buiten op de barbecue geeft het net dat lekkere zomerse smaakje.
Dikke jennen-soep is een stevige maaltijdsoep uit de omgeving van Zutphen. Deze maaltijdsoep dankt haar naam aan de witte bonen (‘dikke jennen’) uit snijbonen, die erin zijn verwerkt. Het recept is van Jo van Lamoen.
Soto Ajam is een heerlijk Indisch gerecht waar je van blijft smullen! Hou je niet van pittig, maar ben je wel dol op de Oosterse keuken, dan moet je dit proberen! Want je kunt hem zelf, op je bord, zo pittig maken als je zelf wilt.
Het kan nog, voordat het voorjaar in alle glorie losbarst. Genieten van deze winterse erwtensoep! Een smakelijk recept van Rolande Kuenen.
Buiten koken op echt houtvuur. Speel met temperatuurzones & proef de subtiele smaak die hout geeft aan vlees, vis en groentes. Koken op vuur geeft direct sfeer, beleving, warmte, geur en zorgt voor smaak.
Côte & Kreeft, een heerlijk recept speciaal voor onze Naober-lezers van Eric van Det, chef en BBQ-specialist van Roost. Côte de Boeuf is de rib-eye gesneden met bot en een extra randje vet, dat geeft extra smaak aan je vlees.