De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Luchtig en fris Paas/Lentetoetje met aardbeien en kwark, eenvoudig te maken en ideaal voor een feestelijke Paasbrunch of diner. Geniet van een lichte, romige afsluiting van je maaltijd!
Pindakaas is heerlijk op de boterham. Sommigen 'versieren' de pindakaas met een extra laagje suiker of hagelslag. Je kunt pindakaas kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Maar nog véél lekkerder is het om hem zelf te maken.
Esther van Waterink Keukenmakerij verrast het bezoek op feestjes en verjaardagen graag met haar eigengemaakte bokkepootjestaart. Dit ouderwetse koekje doet het namelijk supergoed in een smakelijke taart!
Geniet van een heerlijke preistamppot met bacon en roomkaas! Romig, vol van smaak. Snel en eenvoudig te maken, heerlijk met een rundervink en jus. Probeer dit recept en eet smakelijk!
Foeksandijvie met karnemelksaus is een Veluwse variant op stimpstamp. ‘Foeksen’ betekent: door elkaar stampen. Het Veluwse tintje is de gebonden karnemelkse saus.
Geniet van een heerlijk dessert met deze eenvoudig te maken gevulde appels uit de oven. Met noten, honing en kaneel krijg je een warme, smaakvolle traktatie die op elk moment van het jaar perfect is!
Heerlijk met knapperige sla. Dat is deze lekkere hartige taart met naast het uitje en de knoflook Kernhemmer kaas als bijzonder hoofdingrediënt.
Johan Slooijer van Cavallo Keukens is dol op pasta! Probeer zijn snelle en smaakvolle recept voor pasta pesto met kip, rucola en pijnboompitten. Eenvoudig te maken en heerlijk romig. Eet smakelijk!
Probeer deze heerlijke ovenschotel met wijnzuurkool, romige aardappelpuree, spekjes en oude kaas. Simpel, snel en vol smaak – perfect voor een hartverwarmende maaltijd in slechts 30 minuten!