De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Zalm is lekker en gezond. Op deze eenvoudige manier klaargemaakt, is zalm ook nog eens bijzonder feestelijk om te zien.
Drukke werkdag achter de rug? Geen zin om te koken, maar toch gezond eten? Maak dan dit gerecht. Je hoeft alleen te snijden en te stapelen. Daarna de oven in en je kunt aan tafel!
Antilliaanse pikaballetjes zijn kleine pittige gehaktballetjes die je net zo pittig maakt (pika) als je zelf wilt. Heerlijk als borrelhapje op een feestje, maar ook zeer geschikt bij de maaltijd.
Waan je in Italiaanse sferen met dit snelle ovengerecht. In de zomer heb je immers helemaal geen zin om lang in de keuken te staan. Voor lekker veel groente maak je er zelf een lichte Italiaanse salade bij.
Voor een heerlijk recept een keuze uit de culinaire nalatenschap van de Potten- en Pannenclub. Amateur koks en kokkinnen uit de regio. Dit keer een recept van Gerda Tiessink.
In de lente kun je weer volop genieten van rabarber. Maak deze frisse salade eens met rabarber, geitenkaas, radijs en pijnboompitjes.
Een heerlijk recept uit de culinaire nalatenschap van een illuster gezelschap: de Potten- en Pannenclub. Amateur koks en kokkinnen uit de regio. Van Dianne Mullink uit Hummelo een vrolijk recept voor een hartig kiptaartje.
Deze smakelijke aardappeltaartjes zijn lekker als bijgerecht of als een complete maaltijd. Serveer er dan wel een lekker stukje vlees of vis met een frisse bak sla bij.
Een lekker fris gerecht, niet alleen lekker voor vegetariërs. Vooral op warme dagen.