De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Nu eens een keer niet de combinatie van vlees met hartig maar vis. Zalm op bladerdeeg, een hoofdgerecht voor vier personen.
Het is weer de tijd van het witte goud: Asperges! Nu maar eens gewoon op de klassieke manier bereid met ham en een gekookt eitje. Lekker met krieltjes en een Hollandaise-sausje.
Een heerlijk recept : een keuze uit de culinaire nalatenschap van de Potten- en Pannenclub. Amateurskoks en -kokkinnen uit de regio. Dit keer een heerlijke aspergesalade met naegelholt van Sonja van de Rhoer.
Ga je asperges maken, maar gooi je het asperge-afval altijd weg? Zonde! Want dit schilafval is de basis voor een heerlijke aspergesoep. Bovendien gebruik je de asperge zo helemaal en gaat er niks verloren.
Kom alvast in vakantiestemming met deze heerlijke Griekse vleesschotel! De schotel is in een mum klaar en het zonnige weer doet de rest.
Een frisse en knapperige Waldorfsalade met bleekselderij, appel, rozijnen en walnoten. Perfect als bijgerecht of lichte lunch. Snel en eenvoudig te bereiden! Rolande Kuenen uit Ruurlo leverde dit recept.
Onweerstaanbaar lekkere Arretjescake. Makkelijk te maken zonder oven. Krijg je visite of heb je zin in iets lekkers bij de koffie? Dan is dit een absolute aanrader!
Spruitjes saai? Niet met dit heerlijke recept! Knapperige kipdriehoekjes met gesmoorde spruitjes en geroosterde pijnboompitten. Een verrassend lekkere combinatie die zelfs kinderen waarderen. Probeer het zelf!
Luchtig en fris Paas/Lentetoetje met aardbeien en kwark, eenvoudig te maken en ideaal voor een feestelijke Paasbrunch of diner. Geniet van een lichte, romige afsluiting van je maaltijd!