Naober logo
Geef nu het jubileumnummer voor € 4,50 cadeau.
Klik hier!

2022, het jaar van...

Jarno Reindsen

Spraakmakend 30 december 2022 0

De familie Reinders heeft roerige tijd achter de rug. Ze verhuisde in 2021 - met het oog op de bedrijfsovername door zoon Jarno - met het hele gezin en een deel van hun koeien van Toldijk naar melkveebedrijf ‘De Keizer’ in Heelweg. De stikstofplannen van de regering en de boerenprotesten zorgden opnieuw voor de nodige reuring en onzekerheid. Jarno: “Tussen de koeien verzet ik mijn gedachten en kan ik alle negatieve emoties loslaten.”

Als peuter had Jarno Reinders (25) al een favoriete plek: in de voerbak in de melkveestal. Dichtbij zijn ouders én nog belangrijker, dichtbij de koeien. Uren vermaakte hij zich daar, want met zijn favoriete dieren in de buurt was er altijd wel iets te zien en te ontdekken. Vanaf het moment dat hij kon praten, somde hij foutloos de namen van alle koeien op. Boerenpassie, koeienliefde én hart voor de boerderij werden hem met de paplepel ingegoten.

Boer zijn en blijven, ik wil niet anders!

Zorgen en frustraties
De zoektocht naar een geschikt bedrijf eindigt in Heelweg, waar ze een melkveebedrijf overkopen. Een drukke tijd volgt. Op 1 maart 2021 is de bedrijfsverplaatsing een feit. Bedrijfsmatig verandert er veel. De familie schakelt over naar én meer koeien én automatisch melken met weidegang. Toch vallen alle puzzelstukjes op hun plek. De koeien doen het goed, de melkproductie stijgt flink en de veestapel die ze overnemen, blijkt puntgaaf. “Het zijn echte kippenvel-koeien”, vindt Arno. “Ze geven goed melk met prima gehaltes. Dit overtreft al onze verwachtingen.”

Lees over de toekomstplannen, de stikstofcrisis en zijn wens om over dertig naar boer te zijn in het winternummer (2022).

Plaats een reactie

0 Reacties