Naober logo
Geef nu het jubileumnummer voor € 4,50 cadeau.
Klik hier!

Wist je dat?

Onze lezers waren vanaf het begin erg betrokken

0

Gebruikelijk is dat er een onderzoek, een marketingplan en een proefnummer wordt gemaakt, voordat het eerste echte nummer verschijnt. Daar deed het trio Hans, Arie en Ben niet aan. Klats boem direct maar een glossy maken. In mei 2007 verscheen het eerste nummer. Boven de Schipbeek precies op de grens van Overijssel en Gelderland werden twee reuzegedeelten van de eerste cover samengevoegd. Die eerste cover was een ode aan de razend populaire serie Van Jonge Leu en Oale Grond van RTV Oost met Herman Finkers in de hoofdrol.
Het eerste nummer leverde direct al enkele duizenden abonnees op en ook de vrije verkoop leverde enkele duizenden lezers op. Ze voelden zich al snel meer dan abonnee: ze waren lid van Naober. Eén van hen kwam op een gegeven moment bij het samenstellen van het blad een kijkje nemen.

Dat samenstellen bestond uit het op volgorde leggen van de pagina’s. Waar komt het ene artikel en waar de andere advertentie. Binnen de kortste keren nam zij het heft in handen en begon pagina’s naar haar voorkeur neer te leggen. Dat was niet helemaal de bedoeling, maar het toonde wel grote betrokkenheid van onze lezers.

Uitleg
Op de foto zie je destijds hoofdredacteur Hans Siemes en media-adviseur Gerrit Hiddink aan het werk met de uitleg. Dat werd destijds gedaan op de lange tafel in de kantine van Agrio uitgeverij. Zorgvuldig werd bekeken of de volgorde van de verhalen logisch was, of er niet teveel advertenties in zaten, of de kleuren goed op elkaar waren afgestemd zodat het blad een goede en leesbare 'flow' had. En zo werd vaak op het eind aan de indeling nog wat veranderd of in de opmaak een andere foto of andere kleur gekozen.

Nieuwsgierig? Hou onze nieuwsbrief, website en socials extra goed in de gaten.

Lees meer op www.naober.nl/100

Plaats een reactie

0 Reacties