Naober logo
Geef nu het jubileumnummer voor € 4,50 cadeau.
Klik hier!

Voorlezen gaat vóór!

De Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot en met 3 februari

0

De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. Voorlezen heeft veel voordelen. Het is goed voor de ontwikkeling en heeft een positief effect op de woordenschat en het tekstbegrip van een kind. Met voorlezen ontwikkelen kinderen hun taalgevoel en een beter inlevingsvermogen. Allemaal zaken die ze op de lagere school al een flink eind op weg helpen.

En wat is nou fijner dan een rustmomentje samen en een blij gezichtje? Bijvoorbeeld om een drukke dag af te sluiten. Dus ga naar de boekwinkel of naar de plaatselijke bieb en kies samen een favoriet boek. Of pak een klassieker uit de boekenkast, zoals Jip en Janneke of Puk van de Petteflet? En wil je je (klein)kind jouw dialect leren? Er zijn tegenwoordig ook heel veel leuke streektaalboeken voor kinderen. Zoals het Tweents Spreukjesbook of het tweetalige prentenboek (Achterhoeks en Nederlands) Kikvos Kasper en d'n Stork.

Voorlezen gaat voor!

Help! Een verrassing! van Miriam Bos is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus.
De mini-editie van het prentenboek is tijdens De Nationale Voorleesdagen 2024 voor slechts € 5,75 verkrijgbaar in de boekhandel.

Meer inspiratie nodig?

Klik hiervoor de prentenboek TOP 10 van 2024.

Wat is jouw favoriete voorleesboek?

Vertel ons in de reacties over jouw favoriete voorleesboek en inspireer andere (groot)ouders.

Foto: Unsplash

Plaats een reactie

0 Reacties