Annegreet van Bergen
Kuier'n met... 4 april 2016 0Van haar bestseller Gouden jaren verkocht Annegreet van Bergen al een kwart miljoen exemplaren. Nog steeds is ze razend druk met lezingen door het hele land. Schrijfster,
econoom en journalist Annegreet van Bergen is Twentse van origine, verhuisde naar het westen en woont en werkt nu in Zutphen. “Mensen groeten hier vriendelijk en zwaaien naar elkaar. Het zijn dingen waar ik vrolijk van word.”
“Gouden jaren maakt mensen blij. Ze realiseren zich dat we het nog niet zo slecht hebben”
Annegreet in ’t kort
Naam: Annegreet van Bergen.
Leeftijd: 62, geboren op 29 januari 1954.
Laatst gelezen boek: In het paradijs voor de vrouw, Émile Zola.
Muziek: “Ik houd van klassieke muziek, de oude muziek van Händel bijvoorbeeld, maar ookvan pop, zoals The Dire Straits en vooral van Mark Knopfler”.
Mooiste plek in “Bij het Kunstgemaal in Bronckhorst staat het Keuken-Achterhoek: gemaal. Prachtig daar. In alle seizoenen weer anders!”
Geluk is: “Volgens een Chinees spreekwoord bestaat geluk uit iemand om van te houden, iets om te doen en iets om op te hopen. Dat komt behoorlijk overeen met mijn beleving
van geluk.”
Levensmotto: “Heb ik niet. Het leven kent te veel facetten om in één zinnetje samen te vatten.”
Oostelijke invloed: “Dat ik het nu weer vanzelfsprekend vind dat ik in de buurt van beukenbossen woon.”
Lees het volledige interview in Naober 2 - Lente 2016
GOUDEN JAREN
Gouden jaren vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had in de jaren vijftig al gehoord van een mondhygiëniste of activiteitenbegeleider? Gouden jaren staat vol met herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto’s. Het laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag, En dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.
0 Reacties