Het korhoen heeft het moeilijk. In Nederland is alleen nog een kleine populatie te vinden op de Sallandse Heuvelrug. Staatsbosbeheer vangt daarom jaarlijks 25 korhoenders in Zweden. Naober ging mee op expeditie.
Joost Wiltink (23) woont in Almen, een dorp in de Achterhoek. Als jongen van acht maakte hij met de digitale camera van zijn ouders een rondje door het bos achter het ouderlijk huis. Verbaasd en verrast kwam hij weer thuis.
Zoveel aaneengesloten natte heide komt nergens in West- Europa voor. 'Hei van wereldformaat’ prijst een groot bord bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen dit natuurgebied aan.
Geïnspireerd door zijn vader begon Nico van Gelder op zijn zestiende te fotograferen. De natuur was en is zijn grote inspiratiebron. Vanwege de sfeer en het mooie licht zijn veel landschapsfoto’s gemaakt in de vroege ochtend.
Ronald Kamphuis (1969) woont in Losser. Fotograferen doet hij al vanaf zijn achttiende. Eerst militaire vliegtuigen, maar al gauw kreeg hij interesse voor de natuurfotografie. Dat is nu zijn grote passie.
Edwin is al meer dan 15 jaar fulltime professioneel natuurfotograaf en woont in Nijmegen. Giesbers maakte voor verschillende gerenommeerde tijdschriften complete verhalen (foto's en tekst).
Chris Ruijter is opgegroeid tussen de eindeloze akkers en kaarsrechte wegen van het Noord-Hollandse polderlandschap. De voorliefde voor macrofotografie is ontstaan vanuit zijn verwondering voor de natuur direct om hem heen.
Willem de Wolf fotografeert vrijwel dagelijks. Als fotograaf raakte hij in de ban van vogels. Favoriete ‘werkgebieden’ zijn De Wieden en De Weerribben, Kampereiland en de IJsseldelta, het Fochteloërveen en het Hijkerveld.
Een stukje Achterhoek, zoals het vroeger was. Dat is het Vragenderveen tussen Vragender en Winterswijk. In dit zompige gebied ontstaat nieuw hoogveen. Vrijwel nergens in ons land gebeurt dat.