Geen bossen meer in Gelderland? Een reële dreiging. Onze bossen worden steeds minder gezond. Bomen vallen eerder om en jonge boompjes verdrogen in de zomer. En zwakker bos betekent dat planten en dieren het nog moeilijker krijgen
Lente, het moment om de natuur in te gaan! Juist in deze periode zijn vogels en wilde dieren extra kwetsbaar en gevoelig voor verstoring. Ben jij je bewust van de risico's? Help de natuur een handje met deze tips!
Op 2 maart 2024 is in Beuningen in de provincie Gelderland het eerste kievitsei van 2024 gevonden. Deze vondst is om 10.10 uur gemeld bij LandschappenNL.
Moestuin-expert Vera Greutink past al heel lang permacultuur toe in haar groente-, en kruidentuin in Twente. Binnenkort verschijnt haar boek Vera’s moestuin over deze vorm van tuinieren.
De staat van de natuur holt hard achteruit. Het realiseren van klimaatbestendige natuur is noodzakelijk en daarom investeert het Cultuurfonds dit jaar 2 miljoen extra via de provinciale Landschappen.
Als de krokussen hun bloembladen openen zie je al heel snel hommels vliegen. Eerst verschijnen de koninginnen die uitgehongerd uit hun overwinteringsplekken tevoorschijn komen. De krokus is voor hen een belangrijke voedselbron.
LTO Noord draagt trekkersrol Natura2000-gebiedsproces Springendal en Dal van de Mosbeek over aan de provincie Overijssel. In en rond het gebied worden natuurherstelmaatregelen doorgevoerd, die ook effect hebben op agrariërs aldaar
Ondanks dat steeds meer Nederlanders te maken krijgen met water- en warmteoverlast, heeft een kwart nog steeds een volledig versteende tuin en heeft slechts 45 procent van hen het afgelopen jaar zijn tuin of balkon vergroend.
Tineke Tromp (60) uit Hardenberg begon in 2005 met fotograferen. Na haar scheiding lag de spiegelreflexcamera van haar man nog bij haar thuis. “Ik dacht: die neem ik mee op vakantie.