Eekhoorns leven solitair in een eigen territorium. Nu de paartijd aanbreekt, zie je weleens twee eekhoorns achter elkaar aan springen. Meestal zijn dat mannetjes. Waarschijnlijk om de hiërarchie vast te stellen.
De oppervlakte van het stuifzandlandschap neemt al decennia af. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is door intensief en permanent beheer vanaf het begin van deze eeuw bezig om dit zeldzame landschapstype te beschermen en behouden.
Nederland schijnt dé plek te zijn om een vos te fotograferen. 's Winters is de kans het grootst om ze te zien. Rekels zoeken dan een moer om mee te paren. In onze regio zie je ze vooral op de Veluwe. Heb je er al eentje gespot?
Wanneer je veel groen rondom je huis hebt en je niet alles teveel aanharkt, kun je het geluk hebben een wezel als bewoner in je tuin te krijgen. De wezel is de kleinste van onze marterachtigen en een watervlug roofdiertje.
De naam 'winterkoning' lijkt erop te wijzen dat dit vogeltje de 'koning van de winter' is. Maar dat is helemaal niet zo. Sterker nog, bij een strenge winter gaan winterkoningen massaal dood.
Wensballonnen, als alternatief voor vuurwerk, lijken enorm aan populariteit te winnen. Het brengt geluk, volgens de Aziatische cultuur. Het is ook een mooi gezicht, al die lichtjes in de lucht. Maar pas op voor deze risico's!
In het bos staan veel verschillende naaldbomen. De douglasspar, zilverspar, lariks, de grove den... maar herken jij ze? Staatsbosbeheer heeft hier een leuk beeldverhaal voor gemaakt met een handig ezelsbruggetje.
Witte, koude wereld Ingepakt in winters kledij. Nergens iets te bekennen, totale stilte. Sereniteit.
Wie naar Twente gaat, mag Het Stift niet overslaan. Hier vertoefden eeuwenlang adellijke juffers in een soort kloostergemeenschap. Het kerkje en de monumentale kloostergebouwen zorgen voor het devote gevoel van vroeger.