Naober magazine gaat verder in Landleven

25

Als iemand hulp nodig heeft, sta je voor elkaar klaar – daar ben je naobers voor. Zelfs wanneer de hulp verder gaat dan een extra paar handen of een luisterend oor. Ook Naober Magazine heeft zulke diepgaande steun ontvangen en kan daardoor blijven voortbestaan. Vanaf nu zal het magazine van Naober verdergaan in Landleven. Tegelijkertijd blijven de website en nieuwsbrief van Naober in hun huidige vorm bestaan.

100x Naober

Zeventien jaar lang hebben wij vol trots de Naober uitgebracht; een magazine waar Oost-Nederlanders zich thuis voelen en waarin zij het naobergevoel delen met familie, vrienden en buren. Onze missie is altijd geweest: een kwalitatief goed magazine uitgeven dat de eigenheid van onze oostelijke streken vangt in woord en beeld. Financieel succes was hier altijd ondergeschikt aan, maar door de oplopende kosten van de afgelopen jaren kunnen we Naober niet langer als zelfstandig magazine voortzetten. Ons 100e nummer is dan ook de laatste Naober in deze vorm.

Naober x Landleven

Goed nieuws is er ook! Naober gaat verder in Landleven, het magazine voor buitenwonen en buitenleven van uitgever Roularta Media Nederland. We krijgen ons eigen katern bovenop de Landleven-artikelen en de kern van de redactie, waaronder hoofdredactrice Jolanda Hofland, blijft schrijven en werken voor Naober.

Wat betekent dit voor abonnees van Naober?

Abonnees van Naober ontvangen het juni/juli-nummer later. Op 23 augustus ontvangen zij de eerste Landleven met het Naoberkatern erin. In de maanden die volgen, worden de plattelandsmagazines zoals afgesproken thuisbezorgd. Daarvoor hoeven de abonnees niets te doen; binnenkort ontvangen zij een mooie aanbieding om Landleven met Naoberkatern ook na hun Naober-abonnement door te kunnen lezen.

Geen abonnee of juist op twee?

Lezers die al een abonnement hebben op zowel Naober als Landleven, ontvangen gedurende de abonnementsduur in plaats van Landleven het magazine Seasons. Nog geen abonnee, maar wel benieuwd naar de integratie van Naober in Landleven? Tijdelijk kun je deze magazines voor een sterk gereduceerd tarief lezen. Bekijk de actievoorwaarden.

Sluit nu een Landleven abonnement af.

En dan, is het laatste woord aan de mensen achter Naober en Landleven:

Jolanda Hofland
Hoofdredacteur Naober

Afgelopen april maakten we het honderdste nummer van Naober. Het was toen zeer de vraag of en in welke hoedanigheid Naober honderdeneen zou verschijnen. Die kogel is nu door de kerk. We verschijnen binnenkort als katern in het mooie blad Landleven. Met bekende Naoberrubrieken als Kuier’n met…, Pracht van de Streek, Ai’ plat kunt praoten, Potdeurmekare, Harsenkraker, de puzzel en columns van onder andere Sabine Uitslag. We zijn ontzettend blij dat we in deze roerige tijden in Landleven een Naober gevonden hebben die met ons optrekt en waar we van op aan kunnen. Veel leesplezier, good gaon!

Mario Broekhuis
Hoofdredacteur Landleven

“Ze löp mie nog niks in de weg”, zei de boer wiens vrouw op sterven lag en van wie hij zielsveel hield. Voor wie als kind zijn klompen op de deel liet staan, behoeft het geen uitleg. Die eigenheid is de grote kracht van Naober. Al bladerend door dit tijdschrift had ik het gevoel van thuiskomen en in gesprek te zijn met buurtgenoten. Streekeigenheid, tradities, het ‘bij Deventer over de brug rijden’, de tongval, de warmte van de gemeenschap en het hart voor het platteland. Naober is de spiegel van Twente, Salland, De Liemers... en al die andere streken waar een mens geen moeite heeft met de uitleg, laat staan met het uitspreken van de naam. Het is een formule die feilloos past in Landleven. Beide tijdschriften overlappen deels en vullen elkaar aan. Als lezer van Naober heet ik je van harte welkom!

We wensen je alle goeds en vooral veel leesplezier!

Hartelijke Naobergroet,

Uitgeverij RAS