Streekproducten uit Vroomshoop

Streekproducten 15 december 2022 0

Helemaal naar Vroomshoop voor het malste stukje vlees


Uit Zeeland en Zuid-Holland komen sommigen klanten deze dagen voor Kerstmis speciaal naar Vroomshoop in Twente gereden om de lekkerste stukjes vlees in te slaan voor de feestdagen. Want wat in de supermarkt ligt is lang niet zo mals als dit heerlijke, ambachtelijke vlees van Hendricus van Haarst van Boerderijwinkel 't Linderveld, zo zeggen zijn klanten.

Picanha, bavette, thomahawk, T-boon, polled pork, buikspek maar ook de Twentse specialiteiten bakleverworst en bakbloedworst verkoopt hij gretig. Zijn klanten zijn er gek op. "Je kunt bij mij alles kopen van het varken en de koe, wat je maar wilt", verzekert Hendricus van Haarst. "Ook de kop van een varken en 4 centimeter dik vlees, je zegt het maar. We kunnen het leveren."

De laatste ontwikkeling is de zogeheten beefhammer. "Eigenlijk is dit gewoon een achterpoot of voorpoot van een koe met een flink stuk vlees er nog aan."

Hendricus van Haarst verkoopt zijn specialiteiten aan klanten uit de buurt en van verder weg, maar ook steeds vaker aan vakantiegangers die in het oosten van het land verblijven. "Ik schat dat het nu zo'n 15 jaar geleden is dat mensen bij mij vlees kochten voor een barbecue op de camping. Een van de gasten beviel het zo goed, dat hij wel zo'n 50 kilo aan vlees mee naar huis nam. Twee tassen met vakantiespullen moesten uit nood voorin om ruimte te maken. Vrouw boos. De volgende keer hadden ze een stationcar bij zich", lacht Hendricus van Haarst.

Ruim 22 jaar geleden begon hij met het leveren van vlees aan vier of vijf slagers in de buurt. Maar al snel verkocht hij ook direct aan enkele klanten. "Ik bracht gemiddeld vlees van 1 koe in de maand aan de man. Nu heb ik elke twee weken een koe nodig aan vlees." De naam van de boerderijwinkel 't Linderveld klonk steeds vaker in de omgeving. "Soms heb ik wel 500 tot 600 klanten per week", vertelt hij trots. Zijn dochter helpt mee in de zaak en hij heeft nog een vaste medewerker.

Hendrikcus van Haarst werkt samen met een slachthuis in Hardenberg aan wie hij zijn eigen koeien levert voor de slacht. Eigen varkens heeft Hendricus niet meer. "We doen bijna alles zelf", zegt hij trots. "Zelfs de winkel hebben we zelf gebouwd." Mede doordat de vaste lasten laag zijn kan 't Linderveld voor concurrerende prijzen vlees aanbieden.

Linderveld West 27, Vroomshoophttps://boerderijwinkeltlinderveld.nl/


Openingstijden
dinsdag 10.30 - 17.00 uur
woensdag 10.30 - 17.00 uur
donderdag 10.30 - 17.00 uur
vrijdag 10.30 - 17.00 uur
zaterdag 10.30 - 17.00 uur


Foto: De boerderijwinkel 't Linderveld bouwde Hendricus van Haarst zelf. Hij houdt hier een beefhammer in de armen, het nieuwste product. (eigen foto).

Marcel Tettero

Freelance schrijver, fotograaf en videograaf.

Plaats een reactie

0 Reacties