De Diervoort

Streekproducten 8 februari 2023 0

De Diervoort verkoopt al 25 jaren rechtstreeks aan de consument

Honderden klanten stromen elke week weer naar de prachtige landwinkel De Diervoort van Theo en Ine Hopman aan de rand van Nijmegen. Ze komen vooral voor de lekkere, ambachtelijk gemaakte kazen die zij er aanbieden. Fenegriek-, brandnetel, paprika met knoflook, Italiaanse kruiden... De echte liefhebbers kopen vaak iets extra's naast de gangbare oude en jonge kazen.

Geïnteresseerd
"We verwerken twee keren per week zo'n 1500 liter melk tot kaas", vertelt Ine Hopman van De Diervoort. Zij geniet van iedere bezoeker aan De Diervoort en vertelt graag 'het verhaal' over het leven en het werk op de boerderij. "Mensen zijn altijd zeer geïnteresseerd en stellen graag vragen. Dat is heel goed. Dat directe contact met de consument is juist ons sterke punt. Veel mensen weten niet precies hoe het werkt op een boerderij, waar de zuivel vandaan komt."

Belevenis
De Diervoort staat op een prachtige plek bij bossen met vennen. Veel mensen uit de stad trekken er naar toe en bezoeken vaak even de Landwinkel. "De zomerdag komen ook veel toeristen bij ons over de vloer", vertelt Ine Hopman. Voor hen is een bezoek aan De Diervoort een echte belevenis. "De kinderen kijken graag bij onze kalfjes en bij de koeien en paarden."

Melkvee
Boerderij De Diervoort bestaat al meer dan 200 jaren. De opa van de echtgenoot van Ine Hopman kwam als pachter op de boerderij. Hij had een gemengd bedrijf. Piet en Willy Hopman, de ouders van Theo, namen de boerderij over rond 1970 en specialiseerden zich in het houden van melkvee. De varkens en kippen verdwenen. De deel werd verbouwd tot winkel waar Theo en Ine nu al meer dan 25 jaren zuivel verkopen.

Onderzoek
"Sociale media waren er nog niet in 1997", vertelt Ine Hopman. "We gingen met veel enthousiasme op zoek naar klanten en hadden een keer een veel te grote partij yoghurt gemaakt. Daarmee zijn we toen de wijk ingegaan, stelden een paar vragen aan passanten voor een klein onderzoek en gaven als dank een fles yoghurt weg. Ook hielden we een open dag en kregen een artikel in de krant. Zo zijn we begonnen. We hebben nu een website en plaatsen soms iets op Facebook. Maar we moeten het toch vooral hebben van de mond-tot-mond reclame."

Behalve zuivel verkopen Ine en Theo Hopman ook veel producten van collega's die aangesloten zijn bij de coöperatie van Landwinkels, zoals vlees, honing, jam, bakmeel, eieren en allerlei prachtige cadeaupakketten.


Openingstijden:
Zondag en maandag: Gesloten
dinsdag t/m zaterdag van 10 - 17 uur

https://diervoort.nl/

Foto: "Dat directe contact met de consument is juist ons sterke punt", zegt Ine Hopman (links). (Eigen foto)

Marcel Tettero

Freelance schrijver, fotograaf en videograaf.

Plaats een reactie

0 Reacties