Veilig snoeien met beide voeten op de grond. Met een goede snoeischaar knip je moeiteloos struiken en planten. Takken hoog in de boom of diep in een struik zijn lastig bereikbaar. De collectie Gardena-scharen bieden uitkomst.
Gember want het bevat allerlei anti-oxidanten, vitamines en mineralen. Van de specifieke geur en smaak moet je houden. Maak eens verse gemberthee met gekookt water en een paar blokjes geschilde gember. Gezond en lekker!
Wie aan het najaar denkt, denkt aan vallende bladeren. Buiten regent en waait het, maar binnen maken we het gezellig! Natuurlijk met originele ‘zelfmaakknutsels’ uit de herfsttuin, maar ook met deze hebbedingen. Laat u inspireren!
Kip kun je op vele manieren klaar maken. Een klassieker uit de Franse keuken is de kip gestoofd in rode wijn. Deze week een heerlijk recept van Eric van Det, chef en bbq-specialist van Roost Buitenkoken.
De liefde voor oude huizen bracht Drikus Scholten naar hartje Elburg, waar hij een rijksmonumentaal pand in oude luister herstelde. Dankzij de keuze voor 19de-eeuws antiek ademen alle kamers hier geschiedenis.
Versier herfstbladeren voor de mooiste herfstdecoratie in huis, op de gedekte tafel of om sfeerlichtjes te maken. Verzamel hiervoor grote herfstbladeren in het bos, droog ze een paar dagen en ga ze dan versieren!
Als wij met de verwonderde blik van kinderen naar de wereld zouden kijken, zou die er heel anders uitzien. Dat is de kern van het nieuwe boek 'Mijn druppel op de gloeiende plaat' van Coby Goederond uit Zelhem.
Voor Leonie Bouwman is de herfst de mooiste tijd van het jaar. Ze ontwierp haar tuin met haar lievelingsseizoen in het achterhoofd. Zo ontstond een spannende, bosachtige sfeer die op z’n hoogtepunt is, zodra de bladeren verkleuren
Op het terrein van de oude bierbrouwerij in het Overijsselse Hengelo, aan de rand van het centrum, staan tien ‘tiny houses’. Wonen met het gezin in één van de kleine huisjes van maximaal vijftig vierkante meter.