Ga je asperges maken, maar gooi je het asperge-afval altijd weg? Zonde! Want dit schilafval is de basis voor een heerlijke aspergesoep. Bovendien gebruik je de asperge zo helemaal en gaat er niks verloren.
Ellen Peters (26) keerde na haar studie terug naar Twente. Met één probleem: ze sprak de taal niet. Zodoende schreef Ellen – samen met dialectoloog Harrie Scholtmeijer – een slim en leesbaar handboek: Twents voor Dummies.
Viooltjes zorgen op veel boerenerven voor vrolijkheid met hun bonte bloemen. Traditioneel sieren ze de bakken op de vensterbank, een grote Keulse pot of oude drinktrog. Maar ze laten zich ook goed verwerken in originele decoraties
Als de tulpen en andere voorjaarsbollen zijn uitgebloeid, zijn de meeste vaste planten nog onderweg. Nitha Annink vangt deze dip tussen voorjaar en zomer op met honderden laatbloeiende lentebollen.
Er is een nieuwe tuinplant: de Bloombux. Hij lijkt op een buxus, maar het is een bijzondere dwergrhododendron! Het verschil met de buxus? Uitbundige bloei in mei en juni en een totale ongevoeligheid voor buxusmot of -schimmel.
Een heerlijke hartige aspergevariant. Geschikt als hoofdgerecht, maar doet het in kleine porties ook prima bij de borrel. Het aspergeseizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni (Sint Jan).
Wist u dat vroeger persoonlijke nieuwtjes vooral via kleding werden uitgewisseld? 'De Laatste Mode' geeft een uniek inkijkje in de 'mode van toen', een belangrijk onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed.
De handige ‘Compactgidsen’ zijn een in schot in de roos voor elke natuurliefhebber! Met ‘Wildplukken’ vind je en herken je de mooiste wilde bloemen en planten.
Ambachtelijke cider in Nederland is een uitgave van Wijngaard en cidermakerij Het Hamerstuk. Over cider als natuurproduct, het fruit en de bomen, de smaak, de historie, de makers en een stappenplan om zelf cider te maken.