Over moestuinieren en voedsel biedt een dagelijkse portie informatie. Beginnend met ‘Eetvoornemens’ voor het hele jaar. Dit boek geeft een mengelmoes voorbeelden, teeltgegevens, nieuwe ontwikkelingen en oude, te koesteren waarden.
In Nederland zijn gelukkig op veel plaatsen orchideeën te vinden. In bermen en parken, maar ook in duinen, heide en hooiland. Soms groeien daar ronduit spectaculaire soorten en variëteiten.
Heeft u een hond en vraagt u zich weleens af of hij gelukkig is? Uw hond kan verschillende signalen met zijn houding, oren en staart geven dat hij (even) niet lekker in z'n vel zit. Ook gapen en wegkijken zijn soms stresssignalen.
Buiten koken op echt houtvuur. Speel met temperatuurzones & proef de subtiele smaak die hout geeft aan vlees, vis en groentes. Koken op vuur geeft direct sfeer, beleving, warmte, geur en zorgt voor smaak.
Wie in het bezit is van een groentekas, kan nu al beginnen met het zaaien van vroege groenten. Zodra het weer in maart er naar is, kunnen de plantjes naar buiten. Dat betekent vroeg genieten van de eerste verse groenten.
In Maakt me niet uit wie er begon vertellen Eva Bronsveld en Elsbeth Teeling hoe je als ouder je kinderen kunt helpen al vroeg een fijne band met elkaar te krijgen. Daarmee geef je kinderen een stevige sociale basis voor later.
Côte & Kreeft, een heerlijk recept speciaal voor onze Naober-lezers van Eric van Det, chef en BBQ-specialist van Roost. Côte de Boeuf is de rib-eye gesneden met bot en een extra randje vet, dat geeft extra smaak aan je vlees.
Veel mensen hebben last van droge handen in de winter. Met deze tips maakt u uw handen weer zacht en soepel.
Het voorjaar breekt bijna aan. Genoeg te doen in de tuin. Te beginnen met schoon- en onkruidvrij maken. Afhankelijk van de temperatuur kan de beschermende laag grond of blad weg bij de voet van planten en bollen.