
Zalmfilet op een krokant bedje van bladerdeeg
Koken 11 april 2025 0Een feestelijk visgerecht voor vier personen
Laat je verrassen door de verfijnde combinatie van smeuïge zalm, frisse zure room en krokant bladerdeeg. Dit elegante hoofdgerecht is eenvoudig te maken, maar maakt gegarandeerd indruk op de Paastafel!
Ingrediënten (voor 4 personen)
-
4 verse zalmfilets (à 150 gram)
-
4 halve plakjes bladerdeeg (ontdooid)
-
Zout en versgemalen peper
-
1 bekertje zure room
-
4 takjes verse dille
-
Scheutje olijfolie
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bestrijk elk plakje bladerdeeg met een lepel zure room.
-
Kruid de zalmfilets met zout en peper en leg ze midden op het bladerdeeg.
-
Besprenkel de filets met een beetje olijfolie voor een mooie garing.
-
Bak de pakketjes in de oven: 10 minuten op 180°C tot de zalm net gaar is en het bladerdeeg goudbruin en knapperig.
-
Garneer met een extra toefje zure room en een sierlijk takje dille.
Serveeridee
Heerlijk met licht gekookte bospeentjes of een frisse groene salade. Een glas gekoelde witte wijn maakt het diner compleet.
Tip: Je kunt de zalm ook licht insmeren met een beetje mosterd voor een pittige twist.
0 Reacties