Zalmfilet op bladerdeeg

Zalmfilet op een krokant bedje van bladerdeeg

Koken 11 april 2025 0

Een feestelijk visgerecht voor vier personen

Laat je verrassen door de verfijnde combinatie van smeuïge zalm, frisse zure room en krokant bladerdeeg. Dit elegante hoofdgerecht is eenvoudig te maken, maar maakt gegarandeerd indruk op de Paastafel!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 verse zalmfilets (à 150 gram)

  • 4 halve plakjes bladerdeeg (ontdooid)

  • Zout en versgemalen peper

  • 1 bekertje zure room

  • 4 takjes verse dille

  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Bestrijk elk plakje bladerdeeg met een lepel zure room.

  4. Kruid de zalmfilets met zout en peper en leg ze midden op het bladerdeeg.

  5. Besprenkel de filets met een beetje olijfolie voor een mooie garing.

  6. Bak de pakketjes in de oven: 10 minuten op 180°C tot de zalm net gaar is en het bladerdeeg goudbruin en knapperig.

  7. Garneer met een extra toefje zure room en een sierlijk takje dille.

Serveeridee

Heerlijk met licht gekookte bospeentjes of een frisse groene salade. Een glas gekoelde witte wijn maakt het diner compleet.

Tip: Je kunt de zalm ook licht insmeren met een beetje mosterd voor een pittige twist.

Rolande Kuenen

Rolande Kuenen, geboren en getogen in Ruurlo, runt samen met haar man Wiljo en een team van betrokken medewerkers een Keurslagerij annex Lekker Eten Winkel in haar woonplaats. De Ruurlose heeft zowel een koks- als een slagersopleiding gevolgd en met succes afgerond. Haar kennis en kunde heeft ze ook enkele jaren overgebracht op leerlingen van de Slagersvakschool. Rolande (1961) heeft een passie voor alles wat met (h)eerlijk eten en drinken te maken heeft.

Plaats een reactie

0 Reacties