pompoensoep

Pompoensoep

Lekker in de herfst

Koken 8 november 2024 0

Wist je dat Han Mali, de drummer van BohFoiToch een echte duizendpoot is? Hij drumt niet alleen de sterren van de hemel in deze bekende Achterhoekse band, maar heeft ook zijn eigen drumschool de Trommeltoko. Maar de kinderen van onze collega kennen Han met name van Kinderopvang Avonturijn.
Elke herfst verrast Han iedereen weer met zijn overheerlijke pompoensoep. Veel kinderen leren dat pompoenen niet alleen uitgehold worden met Halloween, maar dat je er ook enorm van kunt smullen! We hebben Han gevraagd zijn beroemde recept te delen. En dat mocht!

Ingrediënten

  • 2 liter bouillon
  • 2 pompoenen
  • 2 grote winterwortelen
  • 2 grote uien
  • 2 flinke stengels prei
  • 2 tenen knoflook
  • kruiden: kerrie/komijn/peper/zout/koriander/beetje kaneel/ketjap
  • bekertje crème fraiche
  • ketchup

Bereiding

Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de uien, de prei en knoflook in grove stukken en de winterpeen in plakken.

Verhit olie in een grote soeppan. Voeg de pompoen, ui, prei, knoflook en winterpeen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de 2 liter bouillon toe. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken.

Je kunt alles lekker in grote grove stukken snijden en laten pruttelen. Het wordt toch gepureerd! Niet moeilijk doen. Ondertussen de kruiden naar smaak toevoegen.

Kruiden: kerrie/komijn/peper/zout/koriander/beetje kaneel/ketjap alles naar smaak toevoegen.

Eventueel rode peper of sambal voor de bite.

BLIJVEN PROEVEN!! Als alles gaar is; pureren met de staafmixer en de crème fraiche en ketchup (naar smaak) toevoegen.


TIP: Als je biologische pompoenen koopt, hoef je niet te schillen. Wel uithollen natuurlijk! Scheelt een hoop gedoe.


Smakelijke groeten, Han

Plaats een reactie

0 Reacties