GEMAAKT MET LIEFDE UIT EIGEN KEUKEN
Signature dishes van bekende chefs om thuis net zó te genieten
Gastartikel Koken 27 maart 2020 0Vanwege de coronacrisis moet de horeca haar deuren sluiten. Om je toch te kunnen voorzien van de heerlijke gerechten uit onze favoriete keukens, zijn een aantal chefs gevraagd om hun signature dish met ons te delen. Normaal gesproken is dit het geheim van de chef, maar voor nu maken zij een uitzondering. Wij hebben de lekkerste recepten op een rijtje gezet, zodat er thuis net zo lekker gekookt kan worden.
No pasta, No party
Met een pasta van Spaghetteria op tafel is het altijd een feestje. Dat kan ook niet anders met al die dagverse pasta's op de menukaart. Je kan alle pasta's nu gelukkig bestellen, maar zelf een traditionele penne all'arrabbiata bereiden is minstens net zo leuk. Deze onvervalste klassieker uit de Italiaanse pastakeuken is een goed voorbeeld van less is more. Met weinig ingrediënten en een korte bereidingstijd, kan je thuis net zo genieten als bij Spaghetteria. Buon appetito.
Benodigdheden penne all'arrabbiata (4 personen)
400 g penne
500 g cherrytomaatjes
2 tenen knoflook
1/2 rode chilipeper
extra vergine olijfolie
4 takjes peterselie
Parmezaan en zout naar smaak
Bereidingstijd: 15 minuten
- Zet een pan met ruim water en zout op het vuur om de penne in te koken. Was de tomaten en snijd ze doormidden.
- Snijd de knoflook en de rode peper (laat de zaadjes erin) in plakjes. Bak ze in een koekenpan op hoog vuur in een scheut olijfolie tot de knoflook goudbruin wordt.
- Haal de pan van het vuur en voeg de tomaten toe, laat het op laag vuur 8 minuten pruttelen.
- Was de peterselie en hak de blaadjes fijn. Voeg de helft daarvan toe aan de saus en voeg naar smaak zout toe.
- Kook de penne in ruim kokend water met zout volgens de aangegeven kooktijd en giet af. Doe deze bij de saus en roer door op hoog vuur.
- Na een minuut of twee is de saus goed in de pasta getrokken en kan deze op het bord. Bestrooi de pasta op het bord met de overgebleven peterselie en desgewenst met kaas.
Bron: Receptenspecial
0 Reacties