De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Wat doen we met de aubergine? Volgens chef-kok Eric van Veluwen is er een lekkere en gezonde snack van te maken. Een koud, maar uiteindelijk warm kunstje.
Een visgerecht is niet al te moeilijk, lekker en snel klaar. Combineer kabeljauw met houmous en knapperige uitjes en u heeft een heerlijk diner.
Een gezond recept voor de maand januari … en de rest van het jaar natuurlijk. Maar een goed begin is al het halve werk, toch? Dit keer in de Naober nieuwsbrief het recept; Courgiatelle met avocado-limoensaus.
Dit keer in de nieuwsbrief van Naober een heerlijk hoofdgerecht. Zalm met appeltjes uit Normandië waarvoor Marie Harkink uit Geesteren GLD van de Potten- en Pannenclub het recept leverde.
Vraag de visboer eens om ‘mesheften’. Grote kans dat u op het strand al eens een snee in de voet heeft gehad van deze beestjes. Desondanks zijn ze om op te vreten! een recept van Eric van Veluwen.
Wat dacht u van een klassieker met twist: een hartige cake met olijven? Ideaal als borrelhap, maar ook als lunch of diner in combinatie met wat salade kunt u er ook lekker van smullen.
Deze basis komt via de Hippe Keuken uit Borculo. Met deze heerlijke basis kan men naar hartelust variëren. Maak bv een Mexicaanse variant met guacamole, zure room en tortilla-chips. Ook lekker met uitgebakken spekjes en bieslook!
Warmoes is een oude bladgroente die ook wel bekend is als snijbiet. Toch zijn beide gewassen niet helemaal identiek. Van warmoes zijn zowel het blad als de bladstelen te eten. Als ingrediënten van een kruidige taart bijvoorbeeld.
Tijdens de Naoberdagen hebben velen van u de zelfgemaakte labne van Nadia Zerouali kunnen proeven. Met dit heerlijke basis recept kan men naar hartelust variëren. Laat ons in de reacties weten wat uw variant is, we zijn benieuwd.