De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Rechtstreeks van de poesta komt dit recept van Diny Lammers uit Breedenbroek. Een heerlijke Hongaarse aardappelschotel met paprika’s, uien, prei, tomaten, aardappelen, zure room, geraspte kaas, oregano en peterselie.
Met de feestdagen wordt er veel getafeld. Heb je genoeg van al dat eten? Maak dan eens deze heerlijke maaltijdsalade met geitenkaas. Niet alleen smakelijk, ook nog eens gezond!
Leg jij de laatste hand aan het kerstdiner en zoek je nog een snel voorgerechtje? Maak dan eens deze bladerdeeg kerstboom in plaats van stukjes stokbrood met kruidenboter. Verrassend lekker en snel gemaakt.
We hebben weer een heerlijke recept voor het kerstdiner van Rolande Kuenen. Gesmoorde varkensnek, beter bekend als procureur. Een heerlijk sappig stuk vlees. Lekker met een kruimige aardappel en koolraap.
Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wil je alvast inspiratie voor het kerstdiner? Wat dacht je van deze heerlijke eendenborst met friszoete cranberry compote en geroosterde aardappeltjes uit de oven?
Drukke werkdag achter de rug? Geen zin om te koken, maar toch gezond eten? Maak dan dit gerecht. Je hoeft alleen te snijden en te stapelen. Daarna de oven in en je kunt aan tafel!
Op de valreep voor Pakjesavond nog even dit heerlijke recept van gevulde speculaas. Of maak van dit recept een speculaasrol. En zonder de amandelspijs en amandelen, bak je van het deeg natuurlijk ook heerlijke pepernoten!
De varkensschenkel, ook bekend als haxe, is een variant op de veel duurdere kalfsschenkel maar wel erg lekker. Een ouderwets recept dit keer, maar dit doet bij de oudere generatie ongetwijfeld het water in de mond lopen. In
Een superlekker en snel te bereiden recept is de ovenschotel met courgettes, krieltjes en verse knoflook. De maaltijd is vegetarisch en gaat 40 minuten in de oven om heerlijk te geuren in de keuken.