Kip in de hoed

Kip in de hoed

Koken 8 november 2024 2

Ingrediënten

  • 1 á 2 stuks prei
  • 1 bakje champignons
  • 125 ml crème fraîche
  • Blikje halve perziken
  • Sambal
  • 350 gram kipfilet
  • 1 pak kerriesaus (zelf maken kan ook, KLIK HIER voor het recept.)
  • 2 handjes rozijnen
  • Gerapte kaas
  • Bladerdeeg

Bereidingswijze

Kipfilet in stukjes snijden en bakken. Gesneden champignons erbij doen. Vervolgens de gesneden prei erbij doen. Kerriesauspoeder toevoegen. Crème fraîche toevoegen. Gesneden perziken en rozijnen er doorheen scheppen. Naar smaak sambal toevoegen.

Bodem en zijkanten van de ovenschaal bedekken met bladerdeeg. Vulling er in scheppen. Bestrooien met geraspte kaas.

± 45 minuten in de oven op 200°C. (Check: totdat het deeg bruin is.)

Plaats een reactie

2 Reacties

  • manita

    8 March 2021 09:12:47

    Beste mevrouw Teunissen,
    De kerriesaus (van de bekende merken) vindt u waarschijnlijk in het schap bij o.a. kaassaus, pepersaus en champignon-roomsaus. Zelf maken kan ook. Klik op deze link voor een recept: https://10xgezonder.nl/kerriesaus-zelf-maken/
    Succes!

  • jwa teunissen

    5 March 2021 16:32:29

    wat bedoelen jullie met "een pak kerriesauspoeder"?
    dit is n.l. niet te koop in de super.