Griekse vleesschotel

Griekse vleesschotel

Koken 28 maart 2025 0

Breng de Griekse keuken naar je eigen tafel met deze smaakvolle Griekse vleesschotel. Een eenvoudig te bereiden gerecht dat je in vakantiestemming brengt, perfect voor zonnige dagen.​

Ingrediënten:

  • 600 gram grof gesneden kipdijvlees​

  • 250 gram uien, in blokjes​

  • 150 gram aubergine, in blokjes van 1x1 cm​

  • 150 gram courgette, in blokjes van 1x1 cm​

  • 150 gram rode paprika, in blokjes​

  • 400 gram aardappelblokjes​

  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden​

  • Gyroskruiden naar smaak​

Bereidingswijze:

  1. Verhit een beetje olie in een grote pan en bak het kipdijvlees samen met de knoflook en gyroskruiden op laag vuur gedurende 15 minuten.​

  2. Voeg de uien, aubergine, courgette en paprika toe aan het vlees en laat het geheel nog eens 25 minuten zachtjes pruttelen.​

  3. Bak ondertussen de aardappelblokjes in een aparte pan goudgeel en krokant.​

  4. Meng de gebakken aardappelblokjes door het vleesmengsel en verwarm het geheel kort door.​

  5. Serveer de schotel met tzatziki en een frisse tomatensalade met rode ui en feta voor een complete maaltijd.​

Plaats een reactie

0 Reacties