
Griekse vleesschotel
Koken 28 maart 2025 0Breng de Griekse keuken naar je eigen tafel met deze smaakvolle Griekse vleesschotel. Een eenvoudig te bereiden gerecht dat je in vakantiestemming brengt, perfect voor zonnige dagen.
Ingrediënten:
-
600 gram grof gesneden kipdijvlees
-
250 gram uien, in blokjes
-
150 gram aubergine, in blokjes van 1x1 cm
-
150 gram courgette, in blokjes van 1x1 cm
-
150 gram rode paprika, in blokjes
-
400 gram aardappelblokjes
-
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
-
Gyroskruiden naar smaak
Bereidingswijze:
-
Verhit een beetje olie in een grote pan en bak het kipdijvlees samen met de knoflook en gyroskruiden op laag vuur gedurende 15 minuten.
-
Voeg de uien, aubergine, courgette en paprika toe aan het vlees en laat het geheel nog eens 25 minuten zachtjes pruttelen.
-
Bak ondertussen de aardappelblokjes in een aparte pan goudgeel en krokant.
-
Meng de gebakken aardappelblokjes door het vleesmengsel en verwarm het geheel kort door.
-
Serveer de schotel met tzatziki en een frisse tomatensalade met rode ui en feta voor een complete maaltijd.
0 Reacties