Zuurkool

Klassieke gegratineerde zuurkoolschotel

Koken 13 september 2019 0

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 zakjes wijnzuurkool
  • 2 kilo aardappels
  • 2 gesneden uien
  • 2 gesneden appels
  • 200 g spekjes
  • 200 g boter
  • 1 dl olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • peper uit de molen
  • 2 dl warme melk
  • 100 g geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze in ruim kokend water. Doe gelijktijdig de zuurkool met lekvocht en al, de gesneden appel en ui, de olie en de witte wijn in een afgedekte pan en kook dit gedurende 20 minuten. Dus net zo lang als de aardappels.

Als de aardappels gaar zijn, stoomt u ze droog, stampt ze grof met de stamper en mengt ze met de helft van de boter, een snufje peper en de warme melk. Bak ondertussen de spekjes in de overige boter knapperig.

Doe het zuurkoolmengsel in de ovenschaal, verdeel hierover de spekjes en de aardappelpuree. Bestrooi met de geraspte kaas en gratineer 10 minuten in een voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie

0 Reacties