Eieren bereiden, dat is toch heel makkelijk!? Een eitje koken of bakken kan (bijna) iedereen. Maar toch zijn er ook heel wat bereidingen met eieren die veel mensen fout doen. Met Pasen in aantocht geven wij tips.
Het weer in Nederland verandert. Steeds meer CO2 en andere broeikasgassen warmen de aarde op, met gevolgen tot in de achtertuin. In het voorjaar kunnen de belangrijkste aanpassingen gemaakt worden. Maar welke?
Morgen begint het NK Tegelwippen en gaan tientallen gemeenten de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te verruilen voor groen. Goed voor de biodiversiteit in de stad, maar ook in de strijd tegen hittestress en waterproblemen.
Noordoost Nederland heeft niet alleen zijn eigen Nedersaksische streektalen, maar ook zijn eigen cultuur, geschiedenis, gebruiken en mentaliteit zijn uniek. Daar moeten we zuinig op zijn.
Ribeye met pompoen & oesterzwam; een recept van Eric van Det, chef en BBQ-specialist van Roost Buitenkoken.
De zomertijd gaat weer in. Voor veel mensen is dat een inbreuk op hun bioritme. Voor de nachtdieren in de stad is het daarentegen een zegening; ze worden een uur minder gestoord door kunstlicht van huizen en stadsverlichting.
De komende tijd worden beschrijvingen met foto’s gegeven om een indruk te krijgen van de autoroutes met korte wandelingen, door het mooie Twente. Medio april worden de routes officieel gelanceerd. Hou onze nieuwsbrief in de gaten!
Een heerlijk, op Achterhoekse leest geschoeid, voorgerecht. Naegelholt is gedroogd rundvlees, waarvoor de slager meestal de ‘muis’ gebruikt.
Preuve Ri'jen in de Achterhoek op 2e Paasdag met een autotoertocht door de Achterhoek. Da's genieten van het landschap, lekker een stukje rijden en proeven van heerlijke gerechten onderweg.