
Heeft u de keukenspecial in ons herfstnummer al gezien? In Naober maak je kennis met deze keukenspecialisten en lees je over de passie die ze samen delen. Hieronder delen ze hun favoriete recepten.

Floris Scheerder: “Ik woon tussen de Posbank en de IJssel, in Rheden. Als kind ging ik vaak met mijn vader mee op pad de natuur in. We konden uren in een schuilhut zitten, hopende een ree of een roofvogel te zien.

Herfstblad is heel bruikbaar. Maak er bladaarde van! Als het blad na ongeveer een jaar is verteerd, is het in de tuin te gebruiken als aarde of als mulch (afdekking). Lees verder voor meer handige tips.

De energieprijzen rijzen de pan uit en het ziet er naar uit dat het allemaal nog duurder gaat worden. Men houdt nu al rekening met een flink hogere energierekening. Naober geeft tips om energie te besparen.

In 2013 heeft Laura van Kaam The Voice Kids gewonnen. Hierdoor heeft haar carrière een kickstart gekregen. Dat klinkt gaaf, maar hoe is het om op die leeftijd als supernuchtere Achterhoeker in zo’n rollercoaster te zitten?

Wij snappen wel waarom deze heerlijke 'curry met garnalen' het favoriete recept is van Lowik Superkeukens. Een lekker snel en makkelijk te maken curry met, naast garnalen, ook koriander als belangrijk ingrediënt.

Peter van de Pol veredelt op zijn eigen land bottelrozen. Onze Henrieke maakt hier drie prachtige creaties mee die je zelf ook kunt maken.

De nieuwe Naober is uit! Met een keukenspecial, TV-kok Ramon Brugman, een bevrijdingskind vindt zijn Canadese familie, Doo 't Zelf, Pracht van Borculo, een prachtige bomentuin in herfstkleuren, kunst uit de natuur en veel meer!

Eddo de Veer teelt zestig verschillende soorten heesterrozen. Niet voor de mooie, geurende bloemen, maar omdat ze juweeltjes van rozenbottels geven. Van groengele besjes en oranje knikkers tot trossen vol rode flesjes.